Функции на къщата на бъдещето

18 юли 2014 : 04:46
Живеем в свят, който се развива бързо на технологично ниво и всяко новост бързо се заменя с друга. Десетки хиляди доставчици, дистрибутори и строители проучват и въвеждат иновации в жилищното строителство, уредите, осветителните тела и технологиите. Нов дизайн подчертаващ приоритетите на собствениците на жилища с набор от стандартни и иновативни функции. Кухненските уреди стават все по-мултифункционални, дори стандартният електрически контакт върви по пътя на динозаврите.

Но какви са функциите на къщата на бъдещето, какво съдържа тя и как блести в уюта на бъдещето.?
Камина без дим
Биокамини и биоетанол свещи, които затоплят цялото жилище. Не са новост, но още не са застъпили в повечето от жилищата, заради цена или за носталгията на други по класическите камини.Без дим и пушек, не вредят на стените и тавана. Произвеждат се и в малки преносими размери идеални за имоти под наем. Звучи чудесно, нали?

Хладилник с гореща вода и лед
Вълнуващо беше когато вградиха в хладилниците функцията за студена вода и трошене на лед, но още по-вълнуващо е да разполага и с гореща вода.

Малка кутия с голяма мощност
Както виждаме напоследък природата е все по-неблагосклонна към нас и прииждат бури, земетресения…
Електрическите мрежи не могат да устоят на всеки удар и хората се нуждаят от по-голяма сигурност и защита. Собствени генератори с голяма мощност ще стават все по-популярни. Тези захранващи блокове се изработват компактни и достъпни.

Електрически контакти на бъдещето
USB портали, вградени в стените на жилището, което позволява да се включат мобилни телефони, таблети и кабели за интернет и телефон директно в стената.

Сауна вкъщи
Все по-необходимо и модерно ще става домът да върви със сауна и спа.
В някои страни вече съществува тази практика при продажба на жилища ново строителство. Купувачът предварително избира размер и вид материал за сауната, дали тя да функционира в близост до ваната и басейн или като самостоятелна стая в жилището.

Тези и още много: високотехнологични асансьори, остъклени и с тъч управление; мултифункционален грил, включващ в себе си скара, фурна и барбекю с възможност за комбинация на електричество и газ; висок клас дизайнерски смесители и много други. Развива ме се бързо на технологично ниво и искаме най-доброто за себе си и своите имоти.