Градинският хамак - красив завършек на вашата градина и тераса!

18 май 2015 : 04:09
Няма по-добро място за отпиване от сутрешното кафе или следобедните студени напитки, нали?
Пролетта и лятото са любимите сезони на хората, които живеят в къщи с двор. Престоят в градината е най-приятен именно през топлите месеци от годината. Лятото е идеалното време, в което вие може да релаксирате навън, без да се притеснявате, че ще ви бъде студено.

Градинските хамаци са на разположение в различни стилове като Adirondack, Western и Nantucket. Различни материали се използват за направата им. Най-често използваният материал е дърво с плат или плетени въжета.
Тези люлки са били използвани в продължение на векове в страните от Южна Америка. След това Западът открива комфорта на хамака, който се превръща в популярно място за почивка. Те са леки, практични и са идеалното място за релаксираща почивка след тежък ден.

Вашият избор трябва да зависи от редица фактори, които включват метеорологични условия – дали ще бъдат използвани навън, вътре в стаята, или и двете. Класическите хамаци са въжените, които обикновено са изплетени от полипропиленови смеси на памук. Въжените хамаци могат да се използват за пътуване, ветроходство и други дейности. Може да ги разполагате между две дървета или на стойки.

Голяма популярност придоби и хамакът люлка. Най-често има дървени или метални рамки и е в състояние да издържи 1-3 души. Този тип хамаци са снабдени с някакъв вид покривало, което предпазва не само от дъжд, но също така и от пряка слънчева светлина и други екстремни метеорологични условия.

Всъщност хамаците стават все по-популярни, тъй като те винаги ни напомнят за плаж, палми и слънце, нали?
Ние се размечтахме, а вие ... ? smile