Васил Шукеров за професионалното управление на недвижими имоти

05 фев 2014 : 19:01
Всеки който е имал допир до сферата на бизнеса с недвижими имоти има представа от услугите които се предлагаха преди няколко години и тези които се предлагат днес. Развитието в тази сфера се изразява най-вече с промяната в нагласата и мисленето както на доставчиците на подобни услуги така и на тези които се възползват от тях. Именно това развитие доведе до разширяване и обогатяване спектъра на услугите, които се предлагат. Една от тези услуги е професионалното управление на недвижимите имоти което има за цел да улесни собствениците, наемателите както и цялостния процес на отдаване и наемане. Макар и все още в началото на развитието си у нас, професионалното управление на недвижими имоти показва устойчивост и добри перспективи за трайно присъствие на българския пазар.

Една от най-активните и бързо разрастващите се агенции в София, ПРАЙМ ЕСТЕЙТС си поставя за цел да въведе промените, новите стандарти в управлението на недвижими имоти и да даде възможност на клиентите си да срещнат лоялен и отговорен партньор на който да поверят имота си.
ПРАЙМ ЕСТЕЙТС би била много полезен инструмент за всеки собственик на имот, който е решил да улесни живота си и в същото време да допринесе за стандарта и качеството на услугите, които се предлагат в сферата на недвижимите имоти в България днес. Разчитайки на големият екип от професионалисти който е създаден благодарение на дългогодишния опит на фирмата в тази сфера, ПРАЙМ ЕСТЕЙТС може и успява да предложи на своите партньори и клиенти комплексно управление на жилищни имоти и успешното им отдаване под наем.

За да разберем повече за целия процес и същинската работа се допитахме до Управителя и собственик на ПРАЙМ ЕСТЕЙТС – Васил Шукеров:Г-н Шукеров защо избрахте именно управлението на недвижимите имоти за разлика от много други предприемачи и бизнесмени, които предпочетоха да строят сгради които да продават след това или пък да направят агенции за недвижими имоти?
- След като дълго време работих в сферата на недвижимите имоти и участвах активно в развитието на този бизнес реших, че имам потенциала и мога да допринасям още повече ако се опитам да намеря по различно приложение на уменията и способностите си. Вече имах собствена агенция за недвижими имоти и по време на работния процес успях да уловя липсващите услуги които екипът ми би могъл да предлага на клиентите. Така през 2003г. създадох ПРАЙМ ЕСТЕЙТС и пренасочих тази нова дейност на управление на имотите към едно обособено звено, за да може обслужването да е пълноценно и на ниво.

Бихте ли пояснили в детайл какво всъщност предлага ПРАЙМ ЕСТЕЙТС?

- ПРАЙМ ЕСТЕЙТС предлага на собствениците на недвижими имоти да обслужва всички нужди на техния имот – оценка на имота, намиране на подходящ наемател, поддръжка на имота, реклама в издания на наши партньори както и в интернет изданията на ПРАЙМ ЕСТЕЙТС които са една от най-новите и успешни инвестиции от страна на дружеството, подписване на професионално изготвени договори за наем защитаващи максимално интересите и на двете страни. Също така плащане на комунални сметки, представляваме собственика пред различни държавни и общински органи и институции, както и пред общо събрание на собствениците на имоти в сградата, доставчици на комунални услуги, партньори и подизпълнители във връзка с поддръжката на имота, подписване на професионално изготвени договори за наем защитаващи максимално интересите и на двете страни. И още много други услуги с които всеки може да се запознае на интернет страниците на ПРАЙМ ЕСТЕЙТС. Що се отнася до собствениците на имоти винаги се стремим да ги консултираме професионално, за да могат да направят своят избор подготвени и информирани било то по отношение на продажба или отдаване под наем или като цяло всичко свързано с техния имот.

Как виждате развитието на ПРАЙМ ЕСТЕЙТС в бъдеще и изобщо на управлението на имоти?
- Аз и екипът ми постигнахме доста и успяхме да навлезем в определен ритъм на работа, което е много важно за една пълноценна работна среда. Сега вече мисля, че е време да търсим нови идеи и да осъществяваме тези от тях които са стойностни. В чужбина управлението на имоти е неразделна част от бизнеса и е доста богата на услуги сфера. Бих искал да постигнем нещо подобно но все пак нещо различно и подходящо за условията на живот в София и в България.