Васил Шукеров за новата ниша на родния пазар на недвижими имоти

10.02.2014 г.
Васил Шукеров работи в сферата на недвижимите имоти от 2000 г., като през 2003 отваря собствена фирма – Prime Estates Bulgaria. Занимава се с посредничество при покупко-продажби и наеми и отдаване на апартаменти на хотелски начала. С управление на имоти г-н Шукеров започва да се занимава от 2005 година. Той е първият, който започва да предлага тази услуга в България. В момента разполага с база от около 90 имота в София, като около 60% собственици са чужденци. Ето какво споделя той за тази изключително интересна и сравнително нова ниша на родния пазар на недвижими имоти.

Васил Шукеров за професионалното управление на недвижими имоти

05.02.2014 г.
Всеки който е имал допир до сферата на бизнеса с недвижими имоти има представа от услугите които се предлагаха преди няколко години и тези които се предлагат днес. Развитието в тази сфера се изразява най-вече с промяната в нагласата и мисленето както на доставчиците на подобни услуги така и на тези които се възползват от тях. Именно това развитие доведе до разширяване и обогатяване спектъра на услугите, които се предлагат. Една от тези услуги е професионалното управление на недвижимите имоти което има за цел да улесни собствениците, наемателите както и цялостния процес на отдаване и наемане. Макар и все още в началото на развитието си у нас, професионалното управление на недвижими имоти показва устойчивост и добри перспективи за трайно присъствие на българския пазар.

Интериорно осветление в трапезарията

29.05.2015 г.
Играта светлина – сянка и ефектите, които се постигат посредством комбинирането на различни осветителни тела могат да бъдат по-силни дори от ефекта на самото обзавеждане.


ОСВЕТЛЕНИЕТО В ТРАПЕЗАРИЯТА:

Тук за общо осветление най-подходящ е т.нар. пендел – полилей с променяща се височина. Най-добра височина на такава лампа, поставена централно над масата, е 160 см от пода, за да не блести в очите, нито да пречи да виждаме сътрапезниците си. И тук е добре да можем да варираме със силата на светлината – димер (реостат) ще ни помогне да я намалим при вечеря на свещи или да я засилим в мрачен ден. Ако масата не е с постоянно място – мести се, разтяга се и ни е трудно да определим центъра й, над който да поставим полилея, може да използваме индиректно осветление с халогенни крушки, насочени към тавана.

Интериорно осветление в кухнята

25.05.2015 г.
Осветлението е от екзистенциална важност, ако искате домът ви да е неповторим. Всичко зависи от правилния подход и избор на осветителни тела. А той е обусловен и от стила, в който е изпълнено обзавеждането на помещенията. Когато говорим за интериор, повечето от нас го асоциират най-вече с мебели, декорация, цетовете на стените и завесите, но не винаги с една от най-важните му елементи, а именно – осветлението.

За осветлението в кухнята е особено важно да виждаме добре, за да избегнем инциденти – особено силна нужда от светлина имаме върху работните плотове. Освен общото осветление, което може да бъде плафониера на тавана или вградени лунички, е добре да вградим в горния ред шкафчета халогенно (нисковолтово) или луминесцентно осветление, защото и двата вида не отделят много топлина и са подходящи за вграждане.

Градинският хамак - красив завършек на вашата градина и тераса!

18.05.2015 г.
Няма по-добро място за отпиване от сутрешното кафе или следобедните студени напитки, нали?
Пролетта и лятото са любимите сезони на хората, които живеят в къщи с двор. Престоят в градината е най-приятен именно през топлите месеци от годината. Лятото е идеалното време, в което вие може да релаксирате навън, без да се притеснявате, че ще ви бъде студено.

Градинските хамаци са на разположение в различни стилове като Adirondack, Western и Nantucket. Различни материали се използват за направата им. Най-често използваният материал е дърво с плат или плетени въжета.

Спалня в морски цветове, защо не?

12.05.2015 г.
С наближаване на лятото, на дългите и приятни почивки и на отпускарския сезон започваме да си представяме плаж, слънчева светлина и мек морски бриз – всички мечтаят за това, нали? За съжаление до този момент има още поне два месеца, през които ние Ви предлагаме да внесете аромата и свежестта на морето във вашия дом с малко аксесоари и подходящи цветове.


Време е за пролетна тераса!

22.04.2015 г.
Терасата е релаксиращо, магнетично място в дома ни, нали? Възможността хем да си навън, хем вкъщи, предполага нейните многобройни функции – от място за простиране, до място за отмора и забавление. Пролетно ни е и нямаме търпение да разтворим широко прозорците, да поканим свежия въздух. Тогава се сещаме и за нашата позабравена през зимата тераса.

Преди обаче да пренесем нашия пролетен живот на терасата, нека да и обърнем малко внимание. Често неволно или не- превръщаме това съкровище в килер или склад. Захвърляме непотребните, счупени вещи, празни буркани и всичко, което не намира място у дома. Така терасата се обезличава и губи целия си чар. За това преди да започне нейния нов живот през пролетта, най- напред тя заслужава хубаво почистване, може би остъкляване, пооправяне на пораженията от зимата, а защо не – ново боядисване и настилка. Такъв козметичен ремонт не отнема много време и средства, а резултатът си заслужава.

Нашата тераса има толкова много функции, а мястото е наистина ограничено. Затова трябва да съобразим някои неща, преди да предприемем обновления.

Идеи за Великденски интериор

09.04.2015 г.
1. Почистване на дома
За Великден трябва да започнете да се подготвяте от Велики четвъртък. Следвайки традициите на нашите предци, трябва да станете още по изгрев слънце и да се заемете с основното почистване на дома си. Постарайте се да премахнете всичката натрупала се през зимата мръсотия, като не пропуснете нито един ъгъл. Старателно измийте подовете, стените и прозорците. С този ритуал вие все едно гоните злите духове от дома си и предотвратявате болестите и нещастията.
На този ден преди изгрев слънце, нашите предци са отивали на баня, за да се измият. Сряда вечер те пускали в съд с вода сребърна монета, а на сутринта са се измивали с тази вода. Смятало се е, че този ритуал ще донесе на човек здраве през цялата година, защото на Велики четвъртък водата отмива всички болести и предпазва от неприятности.
От Велик четвъртък се започва и с подготовката на великденската трапеза – тогава се пекат козунаци и сладкиши, боядисват се яйца. Помислете за ястията предварително – по традиция масата на Великден трябва да е много красива и отрупана с гозби.

Ценни съвети за пролетното почистване на дома Ви

30.03.2015 г.
Нищо не се губи, а се трансформира от едно в друго. Периодично, както при облеклото, искаме да променим визията на нашия дом. Дойде ли пролетта, се възражда нашето жела­ние нещо да обновим, за да внесем позитивна промяна в интериора. Сега е моментът да изчистим и пренаредим всичко, което ни навява спомен за зимата: дебелите пердета, плътните кувертюри и завивки… Освободете се от тях. Време е да подмените текстила в интериора – да сложите по-леки завеси и кили­ми, кувертюри и покривки в светли и свежи цветове. Така не само ще повдигнете тонуса и настроението си, но и ще дадете достъп за повече светлина. Приберете почистена и изпрана „зимната премяна” на дома. Освобо­дете се от вещите, които не са скъпи и лесно можете да ги купите след време. Не забравяйте, че възглавниците се подменят периодично и не е лошо да го направите сега.

Идеи за интериор и дизайн на спалнята

15.10.2014 г.
Осветление
Добавете осветление на тавана, стените и на пода, за да внесете уют и мека топлина.
Кресла
Освен леглото в спалнята някои хора предпочитат да добавят и удобни кресла и мебели в тон със стаята, които допринасят за елегантността и цялостта на спалнята. А и винаги можете първо да полежите в удобното кресло с книга в ръка преди да се приготвите за сън.